להלן המלצות לתחזוקה תקינה של המזגן על מנת לשמור על תפוקתו המקסימלית ועמידותו לאורך זמן:
1. מומלץ להקפיד לנקות את מסנני האוויר בממוצע אחת לשלושה חודשים ביחידת המזגן הפנימית. מיזוג בבתי עסק נדרשים לנקות לפחות אחת לחודש את מסנני האוויר.
2. במקרה של ריחות לא נעימים אשר המזגן פולט יש לבצע חיטוי לסוללת המאייד ביחידת המזגן הפנימית על ידי תכשיר אנטי בקטריאלי ייחודי למזגנים.
3. חשוב להפעיל המזגן גם בתקופה שלא נדרש פעולת מזגן, אחת לשבוע למשך כ- 10 דקות. פעולה זאת נדרשת כדי שהקרר (הגז) שהשמן שנמצא במערכת המזגן יעבור בכל חלקי המערכת ובכך ימנעו התייבשות החלקים הרגישים.
4. יש צורך להשאיר מרווח סביב המזגן בטווח של 30 ס"מ, זאת כדי לשמור על פעולה מקסימאלית של המזגן. חשוב לא להצמיד ארון אל מזגן עילי או כיסא למזגן רצפתי, חפצים אלו גורמים לפגיעה בסירקולציה של האוויר בחדר וכך יעילות המזגן יורדת באופן משמעותי.
5. במקרה של הפסקת חשמל עקב קצר יש לוודא כיבוי של המזגן לפני הרמת השלטר בארון החשמל, זאת כדי להבטיח את בטיחות המזגן למקרה שהטיימר שבמזגן לא יזכור שאכן המזגן היה פעיל לא מזמן.
6. יש צורך בהשארת מרווח יניקת אוויר ופליטת אוויר באזור היחידה החיצונית. היחידה החיצונית עובדת לעיתים בתנאים קשים וחסימת אוויר תגרום לצריכת זרם גבוהה יותר ולעבודה לא תקינה של היחידה, במקרים קיצוניים תגרום לכך שהמדחס יתקלקל.
7. יש לוודא שצינור הניקוז מהיחידה הפנימית אינו חסום בצורה כלשהיא (פתוח ליציאת מים).
8. טיפ ירוק: מזגן ממוצע מעבה כ-2 ליטר מים לשעה – במידת האפשר רצוי להשתמש במים אלו לגיהוץ או השקיית עציצים.
9. נתקלתם בבעיה? המזגן לא מקרר? תוכלו לערוך בדיקה ראשונית בעצמכם.