כשבוחנים את הנושא של מיזוג דירה בדרך כלל מתייחסים לימות הקיץ.
חשוב לזכור שההתחממות הגלובלית באה לידי ביטוי בתופעות אקלימיות קיצוניות: גלי חום במקומות שונים בעולם אך גם גלי קור קשים כך שמערכת מיזוג דירתית אמורה לשרת הן בקיץ והן בחורף.
במגזין פאזה של חברת החשמל, במאמר שהתפרסם לקראת ימי חורף, ישנה כותרת: "הפעלתם את המזגן על חימום? גם חסכתם כסף וגם שמרתם על סביבה ירוקה". בבדיקה שהחברה ערכה בין מכשירי חימום שונים לחורף כמו רדיאטור חשמלי, מתקן לחימום תת-רצפתי, מזגן אוויר, תנורי גז עם ובלי ארובה ועוד, והסתבר שהמחיר הממוצע לייצור 1,000 קק"ל (קילו קלוריות) יחידות חום הנמוך ביותר ובפערים גדולים מאוד הוא של חימום באמצעות מזגנים.
כולם כבר מכירים בעובדה שמזגן חסכוני הוא המכשיר האופטימלי לשימוש הן בחורף והן בקיץ שמאפשר איכות חיים טובה ונעימה יותר ועדיין ישנה אפשרות לחסוך עוד יותר אם שמים לב למספר דברים.
אפשר להקטין את צריכת החשמל על ידי הורדה או העלאת הטמפרטורה אפילו במעלה אחת. כל מעלה יכולה לחסוך כ - 5% בצריכה.
מומלץ לוודא שפתחי האוויר של המזגן אינם חסומים. כל חסימה שלהם תמנע מעבר חופשי של אוויר ועבודה זורמת של המכשיר בלי מאמץ.
חשוב לאטום פתחים אפשריים בדירה. לוודא שכל החלונות ו/או פתחים אחרים אטומים, על מנת שלא יחדור אוויר קר או חם בהתאמה שיגרום למזגן להתאמץ יותר.
לוודא שיש צל על המדחס - אם המדחס נמצא ביחידה חיצונית כדאי ליצור עליו צל. מדחס שעובד בשמש יתאמץ יותר ויצרוך יותר חשמל.
לדאוג לניקוי מסנני המזגן - כל חצי שנה יש לנקות את המסננים (פילטרים) של המזגן. מסנן סתום ומלוכלך מאמץ את המזגן ומגדיל את צריכת החשמל.
להדליק ולכבות את המזגן רק לפי הצורך. אם יוצאים מהדירה לזמן ארוך לא לשכוח לכבות.
לפני כל הטיפים הללו מומלץ קודם כל לקרוא בתשומת לב את הוראות ההפעלה.
נהוג לחשוב שהפעלת מזגן מסתכמת בכיבוי והדלקה בלבד. אך כיום מרבית סוגי המזגנים הם מתוחכמים ומתוכננים מראש גם לחסכון בחשמל. קריאה ולמידה של אפשרויות ההפעלה והתחזוקה השוטפת המתאימה לדגם שבחרתם למערכת מיזוג דירתית תאפשר עבודה יעילה לאורך זמן, ללא תקלות מיותרות, ותהיה חסכונית וירוקה.