במאמר קודם סקרנו את נתוני הדירה \ הבנין שכדאי לקחת בחשבון בבואנו לרכוש מזגן.
ילדים, מה לעשות, מעלים את צרכי המיזוג. למספר הילדים ולגילם יש משמעות מבחינת היקפי השימוש ובמידה מסוימת מבחינת סוג המזגן.
הם יש צורך במיזוג 24 שעות ביממה? האם רק בערב? האם גם בבוקר? האם נדרש מיזוג בלילה?
האם פעילות המשפחה מתרכזת בדרך כלל בחדר אחד? האם הפעילות מפוזרת במספר חדרים שונים בו זמנית (האם לכל ילד בחדר משלו, למשל)?
כיום יש ברוב הדירות החדשות הכנה למזגן מיני מרכזי. מצד שני בדירות, במיוחד ישנות אין הכנה כזו. בדירות כאלה, בהן רוצים להתקין מספר מזגנים בחדרים השונים, אך לא ניתן להתקין בהן את כל יחידות המזגן, אפשר להתקין מזגן מולטי: יחידה חיצונית אחת שמחוברת למספר יחידות פנים, כאשר כל אחת ניתנת לבקרה עצמאית. פתרון כזה העשוי להיות אופטימלי היות ומזגן מולטי תופס מעט מקום ולא פוגע באסתטיקה של הבית.
הרשימה למעלה אינה סופית. ישנם פרמטרים נוספים שעשויים להיות בעלי חשיבות בבואנו להחליט על מערכת מיזוג דירתית אופטימלי. על קצה המזלג אפשר למנות למשל את מספרם וכיוונים של הקירות החיצוניים, מספרם, גודלם וכיוונים של החלונות, מספרם של מכשירים אחרים הפולטים חום בבית ועוד.
קיבלנו החלטה לגבי סוג המזגן - מזגן מולטי, מזגן מיני מרכזי, מזגן אינוורטר… כעת יש לשים לב לעוד מספר מאפיינים של המזגן:
כל העבודה שנעשתה עד עכשיו תעזור לנו לקבוע את תפוקת המזגן הרצויה של . תפוקת המזגן היא עוצמת הקירור או החימום של המזגן. רשמית היא מוגדרת ככמות הקור או החום שנוספה לחלל בשעת עבודה אחת. התפוקה נמדדת ביחידות - BTU/hr. זהו הנתון הקובע בבחירת המזגן המתאים (ולא כוח סוס או הספק). אם נתקין מזגן בעל תפוקה נמוכה מדי המזגן יעבוד ללא הפסקה, לא יספק את רמת המיזוג המבוקשת ויבזבז חשמל. לעומת זאת, תפוקה גבוהה מדי תביא לבזבוז אנרגיה, לשינויים רבים בטמפרטורת החדר ולבלאי מואץ של מערכת מיזוג דירתית בשל מחזורי פעולה קצרים ותכופים.
***חשוב לדעת - ניתן למצוא ברשת טבלאות להערכת תפוקה המתאימה לדירה ממוצעת.***
ככלל רצוי שהמזגן יהיה שקט ככל שניתן. לא כדאי שהיחידה החיצונית תתהווה מטרד רעש לשכנים, ובוודאי לא לדיירי הבית. עוצמת הרעש נמדדת בדציבלים והיא אמורה להיות מצוינת על גבי היחידה. ככלי אצבע אפשר לומר כי מזגן מיני מרכזי שקט יותר ממזגן חלון. אך יש גם לקחת בחשבון את תפוקת המזגן כי גם לנתון זה השפעה על הרעש - ככל שהוא חזק יותר, אפשר להפעילו בעצמה נמוכה יותר..כיום יש מזגנים שעוצמת הרעש שלהם היא 35 דציבלים או אף פחות, ואלה נחשבים שקטים מאד.
ישנם אלמנטים נוספים שחשוב להכיר בקשר לנוחות וקלות התפעול היומיומי של מזגן, אבל זה כבר במאמר אחר.